Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα


Δραστηριότητες Γενικού Ενδιαφέροντος


Σχολικό έτος 2009-10Σχολικές Αναμνήσεις... Από τους μαθητές του Α4,με το συντονισμό της φιλολόγου κ. Γακίδου Ειρήνης-ΠΕ02

Πριν λίγες μέρες είχαμε στο σχολείο μας μια ευχάριστη επίσκεψη!
Ο κύριος Παναγιώτης Ξανθόπουλος, παππούς ενός συμμαθητή μας από το Α4 τμήμα του σχολείου μας, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας να έρθει και να μας μιλήσει για τα σχολικά του χρόνια. Αφορμή γι' αυτήν την επίσκεψη αποτέλεσε ένα κείμενο στο μάθημα της Ν. Λογοτεχνίας "Η Ν. Παιδαγωγική" του Νίκου Καζαντζάκη, που μας μετέφερε μία εντελώς διαφορετική εικόνα της σχολικής ζωής. Εμείς, με τη σειρά μας, αναζητήσαμε πληροφορίες και φωτογραφίες για τη σχολική ζωή στο παρελθόν και φυσικά βρήκαμε συμπαραστάτες τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, που πρόθυμα απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας! Ο κ. Ξανθόπουλος, μάλιστα, που ξαναμπήκε σε τάξη μετά από τόσα χρόνια, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για τα μαθήματα, τις σχέσεις των μαθητών με τους δασκάλους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αναμνήσεις του από τo δημοτικό σχολείο κατά τη διάρκεια της κατοχής, αλλά και τα επόμενα δύσκολα χρόνια.
Μάθαμε πολλά και διαπιστώσαμε τις τεράστιες διαφορές της τότε σχολικής ζωής σε σχέση με τη σημερινή. Παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν ομοιότητες, όπως το δέσιμο των μαθητών και η προτίμηση σε ορισμένα μαθήματα! Για την παρουσία του τον ευχαριστούμε πολύ!


Εδώ θα δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα δρώμενα.


Ζωγραφίζοντας Χριστουγεννιάτικες Κάρτες σε συνεργασία με την καθηγήτρια πληροφορικής Νεκταρία Σκαρλάτου - ΠΕ19

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με το προγραμμα της ζωγραφικής.

Εδώ θα δείτε Χριστουγεννιάτικες Κάρτες - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μόλις ανοίξετε το αρχείο πατήστε το πλήκτρο F5 για να ξεκινήσει τη προβολή της παρουσίασης.

Σχολικό έτος 2008-09Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Β3 προσέγγισαν την γερμνανική γλώσσα από μια διαφορετική πλευρά.
Το τμήμα Α2 με σκοπό να εμπεδώσει και να ανακεφαλαιώσει την έως σήμερα διδαγμένη ύλη δημιούργησε μια αφήσα, με το περίγραμμα του σώματος κάθε μαθητή σε διαφορετικό χρώμα, μέσα στο οποίο έγραψε ο κάθε ένας τα δικά του στοιχεία.
Η πολύχρωμη αφήσα που δημιουργήθηκε, βρήκε μια θέση μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, περιμένοντας να συμπληρωθεί κατα το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς με καινούρια στοιχεία για κάθε μαθητή.
Το τμήμα Β3 έχοντας ολοκληρώσει την θεματική ενότητα που αναφέρεται στο σχολείο, τα μαθήματα και τα σχολικά είδη δημιούργησε το ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματος.
Κάθε μαθητής ανέλαβε να παρουσιάσει το όνομα ενός μαθήματο με πολύχρωμο και δημιουργικό τρόπο. Στο τέλος οι ζωγραφιές των παιδιών συνέθεσαν ένα πρόγραμμα -κολάζ ευδιάκριτο λόγω διαστάσεων και διασκεδαστικό λόγω χρωμάτων, που όχι μόνο διακοσμεί την αίθουσα διδασκαλίας αλλά απαντά κάθε στιγμή στο ερώτημα:
Τί έχουμε μετά;
Εδώ θα δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα δρώμενα.

Σχολικό έτος 2007-08


Ημερίδα για το Διαδίκτυο
Μία ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε στις 12-3-2008 την πολύ ενδιαφέρουσα και άρτια οργανωμένη ημερίδα για το Διαδίκτυο που διοργάνωσε η ΔΕΠΑΓ. Συγχαίρουμε για την επιτυχή επιλογή των εισηγητών: 1. κ.Γιώργος Τσισλιάνης ειδικός εφαρμογών πληροφορικής της ΔΕΠΑΓ, 2. κ. Νικόλαος Σεκρετζής Υπαστυνόμος Α' του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης, 3. κ. Χριστίνα Αντωνοπούλου κοινωνιολόγος - ψυχολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εισηγητές κάλυψαν το θέμα της ασφάλειας του διαδικτύου και διατήρησαν αυξημένο το ενδιαφέρον των μαθητών μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Σε συνεργασία με τους μαθητές που συμμετείχαν στην ημερίδα αποφασίστηκε η δημιουργία ενός Ανθολογίου για το Διαδίκτυο, με τη γνώμη που διαμόρφωσαν οι μαθητές για το θέμα με αφορμή την ημερίδα. Το Ανθολόγιο θα παραχωρηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και ένα αντίγραφο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Σχολικό έτος 2006-07

Aσκηση Πυρόσβεσης
Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η προγραμματισμένη άσκηση πυρόσβεσης στις 17 Απριλίου.