Τελευταία ενημέρωση 06-09-2011

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Για να ενημερωθείτε για τη θέση του σχολείου μας πατήστε ΕΔΩ
Ας μετρηθούμε:
Maternity Clothing
Maternity Clothing

Σχολικό έτος 2011-12

Tο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ μας και ευχές για Καλή Σχολική Χρονιά.
Σας καλούμε να επισκεφτείτε το Ιστολόγιο του σχολείου μας στη διεύθυνση:

http://2gymgian.blogspot.com/

Μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για ότι αφορά το σχολείο μας και να σχολιάσετε αναφέροντας τη γνώμη σας. Στο χώρο του ιστολογίου σκοπεύουμε να αφήσουμε ένα στίγμα από τη Σχολικής μας Ζωής, που χωρίζεται σε πολλές συνιστώσες και δεν περιορίζεται μόνο στα Μαθήματα. Η σελίδα μας θα παρουσιάζει στιγμιότυπα από Σχολικά Προγράμματα, Εκδρομές, Γιορτές, Εκδηλώσεις και άλλες Δράσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Επίσης, θα δημοσιεύεται Υλικό από Διαγωνισμούς στους οποίους λαμβάνουμε μέρος, άρθρα που δημοσιεύτηκαν στη Σχολική μας Εφημερίδα "ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ" και Εργασίες Μαθητών.

Σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων, η διεύθυνση και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών εύχονται ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και καλές συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. Τέλος καλωσορίζουμε τον Νέο Διευθυντή μας κ. Κενανίδη Λάζαρο και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Λήξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολυτήριων και προαγωγικών εξετάσεων Μαΐου Ιουνίου.
Ενημερώνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών πως τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν 16-06-2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 και από την Παρασκευή 17-06-2011 από τις 9.00πμ ως τις 12.00μμ θα μπορούν να παραλάβουν τους Ελέγχους Προόδου των μαθητών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι.

Σχολικό έτος 2010-11

Ενημέρωση Ιστοσελίδας
Στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ αναρτήθηκαν φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του σχολείου μας.

Στο Σύνδεσμο Εργασίες Μαθητών αναρτήθηκαν κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο φύλλο της Εφημερίδας μας. Η κ. Παυλίδου Κάκια, ως υπεύθυνη της Εφημερίδας του σχολείου, ευχαριστεί όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δημοσιογραφική ομάδα και τονίζει ιδιαίτερα την προσφορά του Σαρόγλου Κυριάκου, μαθητή του τμήματος Γ4, και της Μπούτου Σοφίας, μαθήτριας του τμήματος Γ3 που παρέλαβαν ειδικό Έπαινο Δημοσιογραφικής Ομάδας, για τη συνολική και ουσιώδη προσφορά τους στη Σχολική μας Εφημερίδα κατά το σχολικό έτος 2010-2011.

Εορτασμός της 25 Μαρτίου 2010
Στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ αναρτήθηκε φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της 25 Μαρτίου. Η γιορτή έγινε υπό την καθοδήγηση και οργάνωση της κ. Μικροπούλου Γ.

Διάκριση στο τεννις
Σημαντική διάκριση του μαθητή του σχολείου μας Σερέτη Γιώργου (Β4), αθλητή του Ομίλου Αντισφαίρισης Γιαννιτσών, στο τέννις.
Στον τελικό του 1ου ενωσιακού Διπλού Κεντροδυτικής Μακεδονίας που έγινε στη Βέροια, το Σάββατο 25-4-2010, κατέκτησε τη 2η θέση, με το συμπαίχτη του Δολαητσή Ηλία (Ο.Α. Αριδαίας)

Ενημερώσεις Ιστοσελίδας
Στο μενού ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ αναρτήσαμε εργασίες Ζωγραφικής στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, που δημιούργησαν οι μαθητές της Α ταξης με την καθοδήγηση της κ. Γκαντσίδου-ΠΕ19. Επίσης, αναρτήσαμε τη Διαθεματική εργασία που δημιούργησαν οι μαθητές του Α3 και Α4, υπό την καθοδήγηση της κ. Μικροπούλου και αφορά τη Ραψωδία ε της Οδύσσειας.

Στο ίδιο μενού ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ δημοσιεύσαμε το ποίημα της Αμανατιάδου Ιφιγένειας, μαθήτρια της Β τάξης, "Το Σκίρτημα της Πεταλούδας" με το οποίο πήρε το Πρώτο Βραβείο στο 15ο Διαγωνισμό μαθητικής ποίησης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδας.

Πασχαλινές Κάρτες από τους μαθητές της Β' τάξης σε συνεργασία με την κ. Σαγκιώνη Σύλβια
Η καθηγήτρια Γαλλικών Σαγκιώνη Σύλβια με τους μαθητές της Β' τάξης των τμημάτων γαλλικών δημιούργησαν Πασχαλινές κάρτες. Η δημιουργικότητα, η καλή συνεργασία και το κέφι που αποτυπώθηκε μέσα από τα χρώματα που χρησιμοποίησαν οι μαθητές καθώς και μέσα από τις ευχές τους, απαθανατίστηκαν στο φωτογραφικό φακό. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο Menu στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Με την ευκαιρία ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα σε όλους.

Αγώνες Στίβου Γυμνασίων Ν. Πέλλας
Στις 17 Μαρτίου 2010 διεξήχθησαν στο Εθνικό Γυμναστήριο Γιαννιτσών οι αγώνες στίβου Γυμνασίων του Ν. Πέλλας.
Το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών συμμετείχε με 17 αθλητές/τριες. Οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές είναι οι εξής:
  • 1η θέση: Σενικίδου Γεωργία - Β4 στα 2000μ, Χαϊδάρη Ουρανία - Γ3 στον ακοντισμό, Κοίλιας Μιχαήλ - Β2 στα 100μ εμπόδια
  • 2η θέση: Γραμματικού Ιωάννης - Α1 στα 100μ εμπόδια, Παροτσίδου Αικατερίνη - Γ2 στη Σφαιροβολία
  • 4η θέση: Παπαδοπούλου Πολυξένη - Γ2 στη σφαιροβολία, Χατζηδήμου Αντρέας - Γ3 στονακοντισμό, Χατζηδήμουγρηγόρης - Β4 στα 3000μ
  • 5η θέση: Κεμερίδου Βασιλική - Β2 στα 150μ, Θεοφίλου Φώτης - Β1 στα 3000μ
  • 6η θέση: Παπασταθοπούλου Αναστασία - Β3 στη σφαιροβολία, Παροτσίδης Μιχαήλ - Β3 στα 80μ, Σενικίδης Σταύρος - Β4 στη σφαιροβολία
  • 8η θέση:Μήλιος Αντώνης - Α3 στα 80μ, Χαϊδάρης Κλεάνθης - Α4 150μ
    Στην επόμενη φάση που θα πραγαμτοποιηθεί στην Κατερίνη, θα συμμετέχει η Χαϊδάρη ουρανία και η Σενικίδου Γεωργία με πολλές πιθανότητες για διακρίσεις για τους Πανελλαδικούς.

Νέα Επιτυχία για την Αμανατιάδου Ιφιγένεια στο Τέννις
Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία η Ιφιγένεια Αμανατιάδου υπό τις οδηγίες του προπονητή της Μπάτσιου Δημήτρη, κατέκτησε την 3η θέση στο 2ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Τέννις Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα στους αγώνες που διεξήχθησαν στις 13-14 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Δήμου Γιαννιτσών στον Πλατανότοπο, μετά από καλές εμφανίσεις σημείωσε τρείς νίκες με αθλήτριες από τα Γιαννιτσά και τη Βέροια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια είχε κατακτήσει την 3η θέση και στο 1ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Βέροια, δείχνοντας έτσι μία σταθερότητα απαραίτητη για μια καλύτερη συνέχεια.

Η Εκδρομή μας στις 16-3-2010
Η πρώτη εκδρομή μας μέσα στην Ανοιξη αποτυπώθηκε μέσα από στιγμιότυπα ξένοιαστου παιχνιδιού στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στα στιγμιότυπα μερικών φωτογραφιών αναπαραστήσαμε την "κοντρα" που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα, για να καλύψουμε φωτογραφικά ένα άρθρο που δουλεύουν για την εφημερίδα του σχολείου μας οι μαθητές Σαρόγλου Κυριάκος και Πουρσανίδης Χριστόφορος. Φωτογραφίες θα δείτε menu, στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Μάρτης Γδάρτης!... 8-3-2010
Ο Μάρτης μας γύρισε στο χειμωνιάτικο τοπίο και επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για φωτογραφίες με χαμόγρελα μέσα στο ανοιξιάτικο χιονάκι. Φωτογραφίες θα δείτε στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Περιβαλλοντική Εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Νάουσας στις 25-1-2010 και 23-2-2010
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μέσω των δύο προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Νάουσας στις 25-1-2010 και 23-2-2010. Η πρώτη εκδρομή έλαβε χώρα στον Aγιο Νικόλαο Ναουσας καιη δεύτερη στις πλαγές του Βερμίου. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη και με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα ΚΠΕ πιέζονται να περικόψουν προγράμματα και ημερίδες, που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην τρέχουσα χρονιά. Φωτογραφίες θα δείτε στο σύνδεσμο ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Ιστιολόγιο Παυλίδου Κάκια
Με αφορμή το βιβλίο ποιητικής συλλογής της καθηγήτριας Πληροφορικής Παυλίδου Κάκιας, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναρτήθηκε το Ιστιολόγιο (πατήστε πάνω στο σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στο Ιστιολόγιο) Σταγόνες Συναισθημάτων . Με κίνητρο την ευαισθησία που κρύβουν οι λέξεις, ας ταξιδέψουμε σε διαδρομές μοναδικές που προσαρμόζονται στη φαντασία του κάθε αναγνώστη!

Εργασίες μαθητών στα Γαλλικά
Στο menu ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ προστέθηκαν εργασίες από το μάθημα των γαλλικών, με συντονίστρια την καθηγήτρια γαλλικών Σαγκιώνη Σύλβια.

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο
Την Τσικνοπέμπτη εντάξαμε μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας και το έθιμο που συνοδεύει τη μέρα. Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στην ύλη των μαθημάτων! Μαθητές και καθηγητές έγιναν ένα και το σχολείο μεταμορφώθηκε σε ζωντανό κύτταρο, ενός μικρόκοσμουπου βρίθει από ενέργεια.
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Ασπρη μέρα στο σχολείο μας!
Το σχολείο έμεινε κλειστό, αλλά η Διεύθυνση του σχολείου που έδωσε το παρόν βρήκε το τοπίο πολύ καλλιτεχνικό!
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.
Νέες Ενημερώσεις
1. Στο menu ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ προστέθηκαν φωτογραφίες από τη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του Α4 και το συντονιμό της καθηγήτριας Γακίδου Ειρήνης με αφορμή το κείμενο "Νέα Παιδαγωγική" του Νίκου Καζαντζάκη. Η δράση αφορούσε την επίσκεψη του κ. Παναγιώτη Ξανθόπουλου με σκοπό να ζωντανέψουμε σχολικές αναμνήσεις από άλλες εποχές.

2. Επίσης στο ίδιο menu προστέθηκε η παρουσίαση των Χριστουγεννιάτικων καρτών που δημιούργησαν οι μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής με την κυρία Νεκταρία Σκαρλάτου-ΠΕ19.

3.Στο menu ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ προστέθηκε ένα κείμενο της μαθήτριας Σοφίας Μπούτου - Β2.

Ενημερώσεις
1. Στο menu ΒΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ προστέθηκαν φωτογραφίες από στιγμιότυπα της σχολικής ζωής.

2. Στο menu "Βήμα Μαθητών" προστέθηκαν οι φωτογραφίες από την εκδρομή που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στο Μύλο, στη Θεσσαλονίκη.

3. Είναι έτοιμο το Λεξικό εννοιών που αφορά το Ιατρείο της Φύσης. Η εργασία της ομάδας είναι αναρτημένη σε μορφή εγγράφου του Word στο menu της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο αντίστοιχο πρόγραμμα "Βοτανοθεραπεία - Το ιατρείο της Φύσης". Επίσης, ενημερώνουμε ότι οι δύο πρώτες υποομάδες του Ιατρείου της Φύσης, "Βοτανοτρελοπαρέα" και "Μαγικές Ταγκάλες" συναντήθηκαν μέσα στις γιορτές με στόχο την ολοκλήρωση του παραμυθιού των Βοτάνων που ξεκινήσαμε.

Σχολικός Ανώμαλος δρόμος
Στις 18-12-2009 διεξήχθη στα Γιαννιτσά ο σχολικός αγώνας ανώμαλου δρόμου, τον Πλατανότοπο.
Το σχολείο μας (2ο Γυμνάσιο) συμμετείχε με επτά (7) αθλητές/τριες. Στα κορίτσια η Σενικίδου Γεωργία στα 2000μ κετέλαβε την πρώτη (1η) θέση. Η Χαϊδάρη Ράνια τη 10η θέση και η Μέτα Κλαούντια την 25η θέση.
Στα αγόρια ο Σίμωσης Χρήστος κατέλαβε τη 12η θέση, ο Χαραλαμοπίδης Αθανάσιος τη 14η θέση, ο Χατζηδήμου Γρηγόρης τη 15η θέση καιο Θεοφίλου Φώτης τη 18η θέση.
Η Σενικίδου Γεωργία του τμήματος Β4 θα μεταβεί στην Κύπρο για να συμμετάσχει στον Σχολικό Πανελλήνιο Αγώνα ανώμαλου δρόμου. Της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Σήμερα στις 4-12-2009 με κέφι και γιορτινή διάθεση μαθητές από το τμήμα Α2 στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Μπαίνοντας στην τροχιά των εορτών ενισχύουμε την τάση μας για συνεργασία και δημιουργικότητα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε κι άλλες φωτογραφίες από τη διαδικασία.


Το Νέο Γυμναστήριό μας
Μετά το πέρας των εργασιών που ξεκίνησαν τον προηγούμενο Μάιο, είναι έτοιμο το γυμναστήριο του συγκροτήματος των σχολείων του 2ου Γυμνασίου, του 2ου ΓΕΛ και του Μουσικού σχολείου. Το εγκαινίασαν χθες τα πρωτα τμήματα του σχολείου μας υπό την εποπτεία των γυμναστών μας. Παρόλο που είναι ευρύχωρο και φιλοξενεί άνετα 2 τμήματα εν ώρα γυμναστικής,δυστυχώς,επισημάναμε την απουσία κερκίδων, που τις θεωρούμε πλέον απαραίτητες όταν πραγματοποιείται κάποιος ενδοσχολικός αγώνας, ή ακόμη και για μαθητές που δηλώνουν αδιαθεσία και δε συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής.


Δραστηριότητα στο μάθημα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Ο καθηγητής Ζώγας Ευθύμης ΠΕ09 που έχει αναλάβει το μάθημα του ΣΕΠ στην Γ τάξη συνεργάστηκε με τον δικηγόρο κ. Μηνά Γρηγοριάδη, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις επαγγελματικές διεξόδους μετά την αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 2-12-2009.

Ενημερώσεις Ιστοσελίδας
Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα μας προστέθηκαν τα νέα προγραμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ήδη ξεκίνησαν για το τρεχον σχολικό έτος με θέμα: 1. Ας κάνουμε τη ζωή μας ποδήλατο και 2. Το Ιατρείο τηςΦύσης - Βοτανοθεραπεία. Για πιο εκτεταμμένη αναφορα πατήστε στον αντίστοιχο σύνδεσμο των Περιβαλλοντικώνπρογραμματων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσθεσουμε και φωτογραφίες από τις δράσεις μας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους
Το καλοκαιράκι, παρόλο που δε συνοδεύτηκε από ανυπόφορη ζέστη, μας φανηκε ατελείωτο. Επιτελους άνοιξε η πόρτα του σχολείου και ξανασμίξαμε. Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στις 11-9-2009 και τον τίμησαν με την παρουσία τους οι: κ. Τζακρη Βουλευτής Ν.Πέλλας,κ. Παπανικολάου δήμαρχος Γιαννιτσών, κ.Ξανθόπουλος Γ. Πρόεδρος Δημ. Συμβουλείου,κ. Τσαπαρίδης Γ. Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ξανθόπουλος Ν. εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Τσαμτσή, κ.Μόσχου Παν. Προϊστάμενος Γραφειου Δ/Β εκπ/σης. Την εντύπωση παρόλ' αυτά έκλεψαν τα χαμόγελα των παιδιών, οι πολύχρωμες τσαντες που γεμισαν με βιβλία και ο απόηχος των μετρων για τη νεα γρίπη που φανηκε στο προσκήνιο. Καλό κουράγιο, καλή διάθεση με αστείρευτη θετική ενεργεια και δημιουργικότητα για όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

Σχολικό έτος 2008-09
Ενημέρωση σελίδας
Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, σας ενημερώνουμε πως η σελίδα μας ενημερώθηκε στις 3-4-2009. Νέα θέματα που προστέθηκαν είναι Διαθεματικές εργασίες στο μενού "Εργασίες Μαθητών", Φωτογραφίες από δραστηριότητες και εορτασμούς ("Βήμα Μαθητών", "Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής") καθώς και άρθρα μαθητών που παρουσιάζονται και στην εφημερίδα μας, το 6ο φύλλο της οποίας περιμένουμε να τυπωθεί. Να ευχαριστήσω θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές για το υλικό που προσφέρουν στηρίζοντας την εφημερίδα και την ιοστοσελίδα του σχολείου μας. Και οι δύο δραστηριότητες δίχως το πνεύμα συνεργασίας θα ειχαν αποτύχει.

Μαθητές μας σε αγώνες με τον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών
Μέσα στο Φεβρουάριο οι μαθητές μας Βελόπουλος Ιωάννης, Λιτοβολής Δημήτρης (τμήμα Α3) και Βακιρτζή Αφροδίτη συμμετείχαν σε σκακιστικούς αγώνες. Ο Βελόπουλος Ιωάννης συμμετείχε σε αγώνες που διεξήχθησαν στο Κιλκίς, ενώ ο Λοτιβολής Δημήτρης και η Βακιρτζή Αφροδίτη αγωνίστηκαν στην Πτολεμαΐδα και κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή συνέχεια.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Με πολύ κέφι και γιορτινή διάθεση στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Μία ευχή που συνόδευσε το στολισμό ήταν "κάθε παιδί να νιώσει το γιορτινό μήνυμα μέσα από αγάπη"... Μόνο αγάπη και υγεία... αυτά φτάνουν για να μη χαθεί το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών... Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το στολισμό του δέντρου.

Βράβευση του μαθητή Καραγκούνη Κυριάκου από τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας "Αντιθέσεις" στις 7-12-2008
Την Κυριακή 7-12-2008 ο μαθητής του σχολείου μας βραβεύτηκε από τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Αντιθέσεις". Η φωτογραφία της συμμετοχής του μαθητή κρίθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες που κοσμούν το εξώφυλλο του ένθετου που έξέδωσε η Σχολή με όλες τις συμμετοχές. Συγχαρητήρια στο μαθητή που μας χαροποίησε ιδιαίτερα με αυτή τη διάκριση και ευχόμαστε ν' ανοίξει το δρόμο και σε άλλες διακρίσεις του μαθητή, αλλά και όσως έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πατήστε στο σύνδεσμο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για να δείτε τη φωτογραφία συμμετοχής του μαθητή.

Ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου
Την οργάνωση του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου τον ανέλαβε η καθηγήτρια Μικροπούλου Γεωργία - ΠΕ02, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Κωστάκη Γεωργία - ΠΕ02. Υπεύθυνος της χορωδίας ήταν ο κ. Ντόντουλος Απόστολος - ΠΕ16 και υπεύθυνη για το στόλιγμα του χώρου με καλλιτεχνικές δημιουργίες ήταν η κ. Δεληγιάννη Ελένη - ΠΕ08. Σε πείσμα όσων σχολιάζουν πως με το πέρας των χρόνων οι μνήμες δεν είναι τόσο έντονες, αναφέρουμε πως η συγκίνηση των μαθητών που πραγματοποίησαν τις απαγγελίες των κειμένων ήταν διάχυτη στο χώρο και σε συνδυασμό με την εικόνα, μας παρέσυρε κι εμάς στο κλίμα της ατμόσφαιρας των γεγονότων. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της γιορτής.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου
Φέτος τη διοργάνωση της γιορτής ανέλαβε ο φιλόλογος Βασιλειάδης Γιάννης που επιμελ/ήθηκε την επιλογή των κειμένων που αναγνώστηκαν από τους μαθητές και την παρουσίαση σε Ρower Point χαρακτηριστικών στιγμιοτύπων που χρωματίστηκαν από τη φωνή της Σοφίας Βέμπο. Εικαστικά στόλισε το χώρο η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Δεληγιάννη Ελένη, και τη χορωδεία ανέλαβε ο καθηγητής μουσικής Ντόντουλος Απόστολος. Πριν την έναρξη της γιορτής απονεμήθηκαν τα Αριστεία και τα Βραβεία στους μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2007-08 και η μαθήτρια Πέτσου Ανατολή παρέλαβε τη σημαία. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της γιορτής.

Βράβευση από τη Μαθηματική Εταιρεία
Στις 5/10/2008 στο Αμφιθέατρο "Αντρέας Εμπειρίκος" του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε ηη βράβευση της Μαθηματικής Εταιρείας σε μαθητές που διακρίθηκαν. Με χαρά αναφέρουμε τη βράβευση της μαθήτριας της Γ' τάξης του σχολείου μας Σταμενίτου Ισιδώρας. Την απονομή επιτέλεσε ο Αντιπρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας κ. Δημητριάδης Κωνσταντίνος. Ευχόμαστε πάντα τέτοιες επιτυχίες και να αυξάνεται αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Έκθεση για την ημέρα της Δημοκρατίας-Από τη μαθήτρια Σταμενίτου Ισιδώρα (τμήμα Γ4)

«Ως εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας του σχολείου σου να συντάξεις μία επιστολή που να απευθύνεται στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία να αναφέρεσαι στα προβλήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και να προτείνεις λύσεις στο πλαίσιο των αρχών και των διαδικασιών της Δημοκρατίας»
Με χαρά ανακοινώνουμε πως η παρούσα έκθεση της μαθήτριας Σταμενίτου Ισιδώρας επιλέχθηκε στις 3 καλύτερες του Νομού και ευχόμαστε να φτάσει στα χέρια του Προέδρου της Βουλής.
Στις 11/9/2008 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2008-09 με τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ και του Μουσικού σχολείου. Ο Αγιασμός επιτελέστηκε από τους πατέρες: τον Αρχιερατικό επίτροπο πατέρα Τροχίδη Χρήστο, τον πατέρα Πατσαβούδη Σταύρο και τον πατέρα Χατζηδήμου Απόστολο. Στο τέλος αναγνώστηκε από τον πατέρα Τροχίδη Χρήστο ο χαιρετισμός του Δεσπότη και ο Αντιδήμαρχος κ. Τσίτσος Νικόλαος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου.

Ζεστό Καλωσόρισμα
Με πλήρη το Σύλλογο Καθηγητών και Διδασκόντων, χωρίς κενά και ελλείψεις, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές για το νέο σχολικό έτος 2008-09. Από την πρώτη κιόλας μέρα η δημιουργική διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε οριστικοποίησε στην ουσία τη δέσμευση της Διεύθυνσης του σχολείου και των Καθηγητών για μία σχολική χρονιά με υψηλούς μαθησιακούς στόχους και προσπάθεια τα περσινά προγράμματα που εκπονήθηκαν στο σχολείο μας να τα διαδεχτούν νέα προγράμματα, γιατί η γνώση μεταφέρεται αποτελεσματικότερα μέσα από την πράξη και την εμπειρία. Ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ με τους φορείς της πόλης μας που μας στηρίζουν στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας και της δημιουργίας συνειδητοποιημένων και χρήσιμων πολιτών.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ